ID 1996458437316499
top of page

POSTURAL TRÄNING

VAD ÄR POSTURAL TRÄNING?

MED POSTURAL TRÄNING ANSES TRÄNING FÖR DE DJUPASTE INRE HÅLLNINGSMUSKLERNA SOM ÄR GJORDA FÖR ATT HÅLLA KROPPEN UPPRÄTT I VILA OCH UNDER RÖRELSE. KROPPEN ÄR EN ENHET DÄR ALLA DELAR SITTER IHOP OCH ALLA PÅVERKAR VARANDRA MER ELLER MINDRE, OM EN KROPPSDEL HAMNAR SNETT SÅ KOMMER INTE LÄNGRE JUST DEN KROPPSDELEN ATT FUNGERA SOM DEN SKA OCH DESSUTOM KOMMER DET OCKSÅ ATT PÅVERKA ANDRA DELAR I KROPPEN, VILKET BETYDER ATT EN LITEN SNEDSTÄLLNING PÅ ETT STÄLLE OFTA LEDER TILL EN MÄNGD OLIKA PROBLEM PÅ ANDRA STÄLLEN OCKSÅ. MÅNGA HAR IDAG PROBLEM MED BLAND ANNAT RYGGEN, AXLARNA, KNÄNA, FÖTTERNA OCH HÖFTERNA FÖR ATT MAN HAR EN OBALANS I KROPPEN, DÄR DE DJUPASTE HÅLLNINGSMUSKLERNA (POSTURAL MUSKULATUREN) INTE GÖR SITT JOBB OCH DET LEDER TILL ATT DE YTLIGA RÖRELSEMUSKLERNA ISTÄLLET MÅSTE GÅ IN OCH KOMPENSERA FÖR BRISTANDE FUNKTION AV DESSA. DET ÄR INTE ALLTID SÅ ATT MAN HAR ONT FAST MAN HAR EN OBALANS OCH DÅ MÄRKS DET BARA PÅ FUNKTIONEN/RÖRLIGHETEN, MAN KANSKE ÄR STEL, ORÖRLIG OCH KÄNNER ATT MAN INTE RIKTIGT FÅR UT ALLT UR KROPPEN. DET HÄR EFTERSOM OM RÖRELSE MUSKLERNA MÅSTE KOMPENSERA FÖR BRISTANDE FUNKTION AV HÅLLNINGSMUSKLERNA SÅ KAN DOM INTE HELLER GÖRA SITT JOBB OPTIMALT.

DET HÄR BETYDER ALLTSÅ ATT VANLIG TRÄNING INTE RÄCKER EFTERSOM DÄR TRÄNAR MAN BARA DE YTLIGA MUSKLERNA (RÖRELSE MUSKLER) SOM OFTA REDAN ÄR STARKA OCH MAN KOMMER INTE ÅT DE DJUPASTE HÅLLNINGSMUSKLERNA, VILKET GÖR ATT MAN BARA STÄRKER KOMPENSATIONERNA. DET ÄR JUST DÄRFÖR SOM POSTURAL TRÄNING BEHÖVS, DÅ SER VI PÅ KROPPEN SOM EN HELHET OCH ÅTERSTÄLLER FUNKTIONEN GENOM ATT AKTIVERA OCH STÄRKA HÅLLNINGSMUSKLERNA OCH PÅ SÅ SÄTT HÄMMAR KOMPENSATIONER OCH LÄR MUSKLERNA ATT GÖRA SITT RIKTIGA JOBB.

HUR GÅR DET TILL?

 

1. INNAN FÖRSTA TRÄFFEN FÅR DU FYLLA I ETT FORMULÄR MED FRÅGOR ANGÅENDE DIN TRÄNINGSBAKGRUND, TIDIGARE SKADOR, NUVARANDE BESVÄR OCH DIN LIVSSTIL. DETTA GÅR VI IGENOM TILLSAMMANS NÄR VI TRÄFFAS FÖRSTA GÅNGEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. EFTER DETTA GÖR JAG EN GRUNDLIG HÅLLNINGS/RÖRELSE ANALYS, SAMT TAR BILDER PÅ DIG FÖR ATT HITTA ORSAKEN TILL PROBLEMET/PROBLEMEN I DITT FALL.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. HÄR GÖR JAG EVENTUELLA MANUELLA BEHANDLINGAR OCH TAR ÄVEN MED INSLAG AV KINESIOLOGI FÖR ATT FÅ BORT SPÄNNINGAR SOM STÖR MUSKLERNA OCH NERVSYSTEMET, SÅ ATT DU SEDAN KAN GÖRA ÖVNINGARNA RÄTT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. SEDAN GÖR JAG UPP ETT PROGRAM MED ÖVNINGAR SOM ÄR BASERADE PÅ VAD JAG SÅG I ANALYSEN OCH VAD DU SVARAT PÅ FRÅGORNA I FORMULÄRET. VI GÅR SEDAN IGENOM ÖVNINGARNA TILLSAMMANS SÅ ATT DU SÄKERT FÖRSTÅR OCH KAN GÖRA DOM RÄTT, ÄVEN HÄR KAN DET BEHÖVAS BEHANDLINGAR FÖR ATT DU SKALL KUNNA GÖRA ÖVNINGARNA RÄTT.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. EFTER BESÖKET FÅR DU JOBBA PÅ MED PROGRAMMET PÅ EGEN HAND OCH SÅ BOKAR VI IN EN NY TID 2-4 VECKOR FRAMÅT. NÄR VI TRÄFFAS NÄSTA GÅNG GÖR VI SAMMA SAK, SÅ VI GÅR IGEN IGENOM ANALYSEN, SER VAD SOM BLIVIT BÄTTRE OCH SÅ GÖR JAG UPP ETT NYTT PROGRAM MED NYA ÖVNINGAR SÅ ATT DU ALLTID GÖR ÖVNINGAR SOM GER MAXIMALA RESULTAT. VI BOKAR IGEN IN EN NY TRÄFF OCH SÅ VIDARE. PROGRAMMET FÅR DU SKICKAT TILL DIN MEJL I PDF FORMAT, MED BÅDE BILDER, TEXTBESKRIVNINGAR OCH VIDEOR PÅ ALLA ÖVNINGAR. 

 

OFTAST RÄCKER DET MED 4-6 TRÄFFAR FÖR ATT VI HELT SKA HA FÅTT ÅTERSTÄLLT BALANSEN I DIN KROPP, FÖRUTSATT ATT DU FAKTIST HAR GJORT ÖVNINGARNA. DÄREFTER TRÄNAR DU VID BEHOV SAMTIDIGT SOM DU ANVÄNDER KROPPEN PÅ RÄTT SÄTT I VARDAGEN FÖR ATT HÅLLAS BESVÄRSFRI RESTEN AV LIVET!

 

 

 

 

 

 

 

DSC08089.jpg
DSC08086.jpg
DSC08063.jpg
DSC08062.jpg
DSC06936.jpg

PRISER: MOMSEN INGÅR I ALLA PRISER. FÖRSTA OCH ANDRA BESÖKET ÄR OFTAST CA 90 MINUTER, MEN KAN IBLAND GÅ LITE SNABBARE. BESÖK 3 OCH FRAMÅT BRUKAR GÅ PÅ CA 60-75 MINUTER. DU KAN BETALA MED KORT, KONTANT, MOBILEPAY, SMARTUM, E-PASSI, EDENRED ELLER VIA FAKTURA.

EN BEHANDLING PÅBÖRJAS ALLTID MED ETT STARTPAKET PÅ 2 BESÖK, EFTERSOM DETTA ÄR MINIMUM FÖR ATT KOMMA IGÅNG. BESÖK 3 OCH FRAMÅT BOKAS SEDAN VID BEHOV EN TRÄFF ÅT GÅNGEN. NORMALT SETT BRUKAR DET RÄCKA MED 4-6 TRÄFFAR FÖR ATT HELT HA ÅTERSTÄLLT FUNKTIONEN I KROPPEN.

STARTPAKET (2 TRÄFFAR):

ÅTERBESÖK (BESÖK 3 OCH FRAMÅT):

240€

100€

bottom of page