POSTURAL TRÄNING

VAD ÄR POSTURAL TRÄNING?

MED POSTURAL TRÄNING ANSES TRÄNING FÖR DE DJUPASTE INRE HÅLLNINGSMUSKLERNA SOM ÄR GJORDA FÖR ATT HÅLLA KROPPEN UPPRÄTT I VILA OCH UNDER RÖRELSE. KROPPEN ÄR EN ENHET DÄR ALLA DELAR SITTER IHOP OCH ALLA PÅVERKAR VARANDRA MER ELLER MINDRE, OM EN KROPPSDEL HAMNAR SNETT SÅ KOMMER INTE LÄNGRE JUST DEN KROPPSDELEN ATT FUNGERA SOM DEN SKA OCH DESSUTOM KOMMER DET OCKSÅ ATT PÅVERKA ANDRA DELAR I KROPPEN, VILKET BETYDER ATT EN LITEN SNEDSTÄLLNING PÅ ETT STÄLLE OFTA LEDER TILL EN MÄNGD OLIKA PROBLEM PÅ ANDRA STÄLLEN OCKSÅ. MÅNGA HAR IDAG PROBLEM MED BLAND ANNAT RYGGEN, AXLARNA, KNÄNA, FÖTTERNA OCH HÖFTERNA FÖR ATT MAN HAR EN OBALANS I KROPPEN, DÄR DE DJUPASTE HÅLLNINGSMUSKLERNA (POSTURAL MUSKULATUREN) INTE GÖR SITT JOBB OCH DET LEDER TILL ATT DE YTLIGA RÖRELSEMUSKLERNA ISTÄLLET MÅSTE GÅ IN OCH KOMPENSERA FÖR BRISTANDE FUNKTION AV DESSA. DET ÄR INTE ALLTID SÅ ATT MAN HAR ONT FAST MAN HAR EN OBALANS OCH DÅ MÄRKS DET BARA PÅ FUNKTIONEN/RÖRLIGHETEN, MAN KANSKE ÄR STEL, ORÖRLIG OCH KÄNNER ATT MAN INTE RIKTIGT FÅR UT ALLT UR KROPPEN. DET HÄR EFTERSOM OM RÖRELSE MUSKLERNA MÅSTE KOMPENSERA FÖR BRISTANDE FUNKTION AV HÅLLNINGSMUSKLERNA SÅ KAN DOM INTE HELLER GÖRA SITT JOBB OPTIMALT.

DET HÄR BETYDER ALLTSÅ ATT VANLIG TRÄNING INTE RÄCKER EFTERSOM DÄR TRÄNAR MAN BARA DE YTLIGA MUSKLERNA (RÖRELSE MUSKLER) SOM OFTA REDAN ÄR STARKA OCH MAN KOMMER INTE ÅT DE DJUPASTE HÅLLNINGSMUSKLERNA, VILKET GÖR ATT MAN BARA STÄRKER KOMPENSATIONERNA. DET ÄR JUST DÄRFÖR SOM POSTURAL TRÄNING BEHÖVS, DÅ SER VI PÅ KROPPEN SOM EN HELHET OCH ÅTERSTÄLLER FUNKTIONEN GENOM ATT AKTIVERA OCH STÄRKA HÅLLNINGSMUSKLERNA OCH PÅ SÅ SÄTT HÄMMAR KOMPENSATIONER OCH LÄR MUSKLERNA ATT GÖRA SITT RIKTIGA JOBB.

HUR GÅR DET TILL?

 

1. NÄR DU HAR BESTÄMT ATT DU VILL TESTA PÅ DET HÄR SÅ FÅR DU FYLLA I ETT FORMULÄR MED FRÅGOR ANGÅENDE DIN LIVSSTIL OCH DINA BESVÄR (BESVÄRSHISTORIK), DETTA SKICKAS TILL DIG. DETTA FÖR ATT JAG SKALL FÅ EN BÄTTRE HELHETSBILD AV DIN SITUATION, SÅ ATT JAG BÄTTRE KAN HJÄLPA DIG OCH SÅ ATT DET GÅR SNABBARE NÄR VI TRÄFFAS. DETTA GÖRS ALLTSÅ INNAN FÖRSTA TRÄFFEN.

 

2. FÖRSTA TRÄFFEN GÅR VI IGENOM FORMULÄRET MED FRÅGORNA OCH SEDAN GÖR JAG EN GRUNDLIG HÅLLNINGS/RÖRELSE ANALYS, SAMT TAR BILDER PÅ DIG FÖR ATT HITTA ORSAKEN TILL PROBLEMET/PROBLEMEN I DITT FALL. SEDAN GÖR JAG UPP ETT PROGRAM MED ÖVNINGAR SOM ÄR BASERADE PÅ VAD JAG SÅG I ANALYSEN/BESVÄRSHISTORIKEN OCH SÅ GÅR VI IGENOM ÖVNINGARNA TILLSAMMANS SÅ ATT DU SÄKERT FÖRSTÅR OCH KAN GÖRA DOM RÄTT. HÄR GÖR JAG OCKSÅ MANUELLA BEHANDLINGAR OCH TAR ÄVEN MED INSLAG AV KINESIOLOGI VID BEHOV FÖR ATT FÅ BORT DET SOM STÖR SÅ ATT DU KAN GÖRA ÖVNINGARNA RÄTT. DU FÅR SEDAN ÖVNINGARNA SKICKAD TILL DIN E-POST SÅ ATT DU HELA TIDEN HAR DOM MED DIG.

 

3. VI BOKAR SEDAN IN EN NY TRÄFF 2-3 VECKOR FRAMÅT OCH UNDER DEN TIDEN FÅR DU JOBBA PÅ MED PROGRAMMET PÅ EGEN HAND. NÄR VI TRÄFFAS NÄSTA GÅNG GÖR VI SAMMA SAK, SÅ VI GÅR IGEN IGENOM ANALYSEN, SER VAD SOM BLIVIT BÄTTRE OCH SÅ GÖR JAG UPP ETT NYTT PROGRAM MED NYA ÖVNINGAR SÅ ATT DU ALLTID GÖR ÖVNINGAR SOM GER MAXIMALA RESULTAT. VI BOKAR SEDAN IN EN NY TRÄFF OSV.

4. OFTAST RÄCKER DET MED 4-6 TRÄFFAR FÖR ATT VI HELT SKA HA FÅTT ÅTERSTÄLLT BALANSEN I DIN KROPP, FÖRUTSATT ATT DU FAKTIST HAR GJORT ÖVNINGARNA. DÄREFTER TRÄNAR DU VID BEHOV SAMTIDIGT SOM DU ANVÄNDER KROPPEN PÅ RÄTT SÄTT I VARDAGEN FÖR ATT HÅLLAS BESVÄRSFRI RESTEN AV LIVET!

 

GARANTI 

 

OM DU HAR GJORT PROGRAMMEN OCH FÖLJT DE RÅD VI KOMMIT ÖVERENS OM MEN INTE HAR BLIVIT BÄTTRE EFTER 4 TRÄFFAR SÅ FÅR DU PENGARNA TILLBAKA. 

PRISER: (MOMSEN INGÅR I ALLA PRISER. VARJE TRÄFF ÄR CA 90 MINUTER)

4 TRÄFFAR:

8 TRÄFFAR:

12 TRÄFFAR:

ENGÅNGS BESÖK:

175€

320€

445€ 

60€