top of page

Varför personlig träning?


Det kanske du och många andra funderar på, jag upplever att många tänker så här ungefär "varför betala för något jag kan göra själv"?

Vilket jag har 100% förståelse för, eftersom jag tänkte exakt likadant när jag började träna och under en lång tid efter det. Men om jag nu med den kunskapen jag har idag skulle gå tillbaka och börja om så skulle jag absolut ta hjälp av en personlig tränare och jag tycker att de som gör det gör ett otroligt bra beslut, som de kommer att ha nytta av resten av livet.


Så varför personlig träning?


1. Du lär dig att göra rätt från början


Det här är det viktigaste när det kommer till träning, speciellt gymträning, eftersom det är väldigt lätt att skada sig eller skapa muskelobalanser (vilket jag själv tvingas jobba med varje dag nu för att "rätta" till). Det är inte så enkelt som att bara gå till gymmet och lyfta vikter, träning kräver 100% fokus på att göra rätt hela tiden. Träningen skall göras för att förebygga problem och skador i vardagen, inte skapa dessa, vilket jag ser ofta idag. Om du lär dig att göra rätt från början så har du en otroligt stadig grund att stå på inför framtiden.


2. Du lär dig att göra övningar med rätt teknik och att göra övningar som passar just dig


Det vanligaste misstaget i gymmet är att man bara fokuserar på att lyfta tungt utan att man har byggt upp en bra grund och teknik för att klara av det (jag är skyldig). Gymträning handlar inte om VAD du lyfter utan HUR du lyfter, det är många gånger bättre att lyfta lättare vikter med bra teknik än att lyfta tungt med dålig teknik.

En annan sak är att du lär dig att göra övningar som passar dig, bara för att du ser en youtube eller instagram video på någon som gör knäböj betyder inte att den övningen passar för dig, just nu, du kan högst troligen jobba dig upp dit, men du behöver ta ett steg i taget, inte hoppa över alla viktiga steg som leder dit (jag är skyldig).


3. Du lär dig att träna balanserat och att strategiskt stärka upp din kropp


Ett annat vanligt misstag är att man bara tränar de kroppsdelar man tycker om att träna eller som syns mest (jag är skyldig). För pojkar/män är det här oftast bröst, armar och mage, för tjejer/kvinnor rumpa och mage. Dessutom börjar man i fel ända och gör mest isolerade övningar som bara fokuserar på just den kroppsdelen man vill att ska bli större/synligare (jag är skyldig). Det här är som att bygga ett hus på sand, det finns ingen ordentlig grund att bygga ifrån och det kommer att leda till problem/skador i framtiden. Kroppen är gjord för att jobba som en, där en massa olika muskler jobbar tillsammans för att skapa en rörelse, vilket betyder att det är så vi ska träna för det mesta, det betyder inte att du inte kan göra isolerade övningar, men de ska alltid komma i andra hand efter att du har gjort det som är viktigare och som ger mera. Och som jag nämnde tidigare så måste du strategisk jobba dig mot de svårare övningarna/lyft i gymmet, du kanske inte klarar av att göra marklyft med skivstång när du börjar, därför är det bättre om du börjar med en kettlebell tillexempel.


4. Du får ett program som passar för just dig och den livssituation du är i just nu


Att bara ta ett program från nätet är aldrig en särskilt bra idé. Det är inte gjort för att passa just din kropp och ditt liv. Du kanske har problem med knäna och behöver alternativa övningar där och du behöver också övningar för att stärka upp svaga delar som leder till knäproblemen, du kanske inte kan träna 4 gånger i veckan på gymmet, som programmet säger, vad gör du då? Du kanske inte klarar av att göra vissa övningar i programmet eller kanske inte alls borde göra vissa övningar.

Om du låter någon som vet exakt vilken situation du är i göra upp ett program åt dig så kommer det att vara på en helt annan nivå än att bara ta ett program som ser bra ut.


5. Du får snabbare resultat


Med ett program gjort just för dig kan du på 3 månader uppnå samma resultat som du kunde på 1 år på egen hand och du lär dig också saker som du kommer att ha nytta av resten av livet under processen.


6. Du får förståelse för hur maten påverkar din hälsa och vikt


Maten är den viktigaste delen i det hela, därför fokuserar jag mycket på det. Att träna är en del, att äta bra och hälsosamt är en annan del, men de behövs båda för bästa resultat. Att äta för viktnedgång och att äta för hälsa är inte samma sak, jag brukar säga att du ska fokusera på att äta för din hälsa så kommer vikten att följa (jag är skyldig här också).


Det här år några av fördelarna med personlig träning som jag kommer på just nu, men det finns säkert flera. Att lägga pengar på din egen hälsa är en investering, inte en utgift, du har bara en kropp så om du inte tar hand om den kommer någon annan att behöva göra det.


Som du ser så har jag gjort alla misstag man kan göra när man börjar träna och det är just därför jag vill hjälpa dig att undvika alla dessa misstag, eftersom jag vet hur onödiga dom är.


Om du ser på helheten under en lite längre tid så kommer du troligtvis att spara pengar också genom att ta hjälp i början, eftersom du kanske slipper springa till naprapaten/massören varje månad, du kommer inte att vara sjuk lika ofta, du kanske kan sluta med vissa mediciner (om du tar mediciner nu), du kanske slutar spendera pengar på sötsaker och snabbmat eller åtminstone drar ner på summan du spenderar.


Så det handlar inte bara om summan du måste betala just där och då, du måste se på helheten för att få en bättre del av det hela.


Om du skulle vilja gå ner i vikt, slippa ryggproblemen, få mera energi och ork så att du kan leka med dina barn/barnbarn, få bättre självförtroende och på samma gång slippa all frustration och förvirring det innebär så kan du fylla i ansökningsblanketten här så ser jag var du är just nu och om jag kan hjälpa dig.


Jag ser framemot att prata med dig!


Tack för att du tog dig tid att läsa!

997 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page